3. oktober 2022

Better Call Saul, sesong 3 (2017)

Det er vel framleis ein serie over snittet, dette, men eg held fast ved det eg har sagt før: Det er ikkje like bra som Breaking Bad - langt ifrå. Kort fortalt handlar det om korleis Saul Goodman, advokatluringen frå Breaking Bad, vart Saul Goodman. Her heiter han framleis Jimmy McGill.

Som vanleg er der fleire gjennomgåande historietrådar. Den mest sentrale er vel krangelen mellom dei to brørne McGill. Begge er advokatar - Chuck er vellukka; Jimmy er ikkje heilt der. I den førre sesongen triksa Jimmy med nokre dokument Chuck arbeidde med, og det førte til at firmaet til Chuck gjekk glipp av ein stor kunde. Chuck vil ha hemn, og er like utspekulert som broren: Han lurer Jimmy til å tilstå kva han har gjort, og han tek like godt eit skjult opptak av dette. Det går til retten, der Jimmy på ein glimrande måte viser for dommarane at Chuck ikkje er heilt stabil. Chuck tek tapet tungt, og sesongen endar med at han (truleg) tek livet sitt.

Det er likevel ikkje denne historia som fengar mest. Som sist er det meir dramatikk og spaning og gode vendingar knytt til Mike Ehrmantraut. I denne serien imponerer han sjølvaste Gus Fring så mykje at Fring tilbyr han jobb. I utkanten av denne historia handlar det om knivinga om å kontrollera dop-handlinga i Albuquerque, der Fring og Salamanco seglar opp som hovudmotstandarar.

Så ja, her er mykje bra, og det er alltid kjekt å sjå ein BB-karakter dukkar opp, men her er fleire livlause episodar her enn i BB.

Guffen tilrår.

Relatert på kulturguffebloggen
Breaking Badsesong 1 (2008)
Breaking Badsesong 2 (2009)
Breaking Badsesong 3 (2010)
Breaking Badsesong 4 (2011)
Breaking Badsesong 5 (2012-13)
Better Call Saulsesong 1 (2015)
Better Call Saulsesong 2 (2016)
Better Call Saulsesong 4 (2018)
Alan Sepinwall: Breaking Bad 101 (2018)
El Camino (2019)
Better Call Saulsesong 5 (2020)
Better Call Saulsesong 6 (2022)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar