18. juli 2022

Stein Torleif Bjella (Kvemmadokkje, Ulvik, 16.7.2022)

Ein solokonsert med Stein Torleif Bjella, i alle fall nesten. At han var åleine på scenen det meste av tida påverka nok utvalet av songar. Dei fleste songane var henta frå dei to fyrste platene hans. Det var heilt greitt for meg, eg set dei platene veldig høgt, men samstundes er det jo òg kjekt å høyra nye ting. 

Det er mykje melankoli i tekstane hans, og det verka ikkje som om alle i publikum var budde på det. Det tok seg opp då han skrudde på sjarmen mellom songane, og etter kvart verka det som om fleire med seg at det ligg mykje å le av innimellom melankolien. Det var likevel ikkje snakk om noko publikumsfrieri, då hadde han nok lagt litt meir vekt på Olav H.

Mot slutten av konserten fekk han selskap på scenen - Annlaug Børsheim på gitar/hardingfele og Bergljot Bjella på ståbass/ukulele. Det var heilt greitt, det gav oss noko meir variasjon. Men det gav oss òg lengre pausar mellom songane - utekonsert i litt kjøleg vêr gjer jo at instrumenta vert veldig fort ustemte. 

Kvemmadokkje er eit oppussa husmannsplass i Ulvik, der eigarane kvar sommar har eit arrangement. I tillegg til Bjella var det framsyning av "Husmann", med manus av Ruth Lillegraven. Det var tidvis finfint, spesielt musikkdelen, der Børsheim og Rannveig Djønne briljerte.   

Guffen tilrår. 

Meir Bjella på kulturguffebloggen
Sævelid, Voss (12.7.12)
USF, Bergen (29.1.14)
Vossajazz 2014
Hedleberget, Voss (24.6.15)
Voss kulturhus (21.4.16)
USF, Bergen (4.12.16)
Kan nokon gripe inn (Det Norske Teatret, Oslo, 28.1.17)
Jordsjukantologien nr. 1 (2017)
Fiskehuset (2021)
USF, Bergen (5.11.21)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar