9. april 2023

Everything Everywhere All at Once (2022)

Denne filmen skal visst vera den filmen som har fått flest prisar og utmerkingar i filmhistoria. Det er litt rart, men det skuldast truleg at det vert delt ut langt fleire prisar i dag enn tidlegare. Det er ikkje vanskeleg å finna langt, langt betre filmar enn denne.

Det er litt science fiction, det er litt action, det er litt komedie. Evelyn og Raymond utvandra frå Kina til USA, der dei driv eit vaskeri. Dei har ei dotter, Joy. Dei slit litt med å få revisoren deira til å godkjenna rekneskapen, og ... ja, det er ikkje så viktig. Det viktige er at filmen vekslar mellom ulike univers, og i eitt av desse universa finst det ein Joy-versjon som kan øydeleggja alt. Den einaste som kan stoppa ho er ein Evelyn-versjon. Resten av filmen vekslar mellom desse universa, den Evelyn me ser er av og til den vanlege og av og til ei Evelyn frå eit anna univers. Det vert litt slåsting, det vert litt å le av, før det heile ordnar seg på eit vis.

Det er veldig godt og fantasifullt laga, og ein skal halda tunga rett i munnen for å heile tida ha kontroll på kva som skjer og kvar me er. Men likevel vert det vel aldri meir enn ein sånn halvinteressant film.

Guffen er lunken. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar