11. oktober 2021

Møster! (USF, Bergen, 10.10.2021)

 

Om lag midt i denne konserten slo det meg brått at dette var lenge sidan: Eg stod på ein konsert, der folk kunne bevega seg fritt. Dei som ville ha drikkevarer kunne gå til baren for å handla; dei som ville leita etter plassar der lyden var best kunne gå rundt i lokalet. 

Det med lyden var ikkje noko problem, forresten, i alle fall ikkje der eg stod. Møster! er eit solid lag, der saksofonisten Kjetil Møster har med seg tre andre. Dei spelte litt frå den siste plata frå 2020 - konserten var utsett eit par gonger, og var vel opphavleg kalla ein lanseringskonsert. Dei henta òg fram eldre materiale, og jamt over var det stas. 

Ein typisk Møster!-song opnar roleg, og etter kvart byggjer bassist og trommeslagar eit rytmisk hus Møster og gitaristen kan leika seg på. Når det fungerer er det aldeles suverent, og eg stod fleire gonger og smilte. Det skal ikkje stikkast under ein stol at av og til var det langt mindre engasjerande, men høgdepunkta, som det altså var mange av, er absolutt verdt å venta på.

Guffen tilrår. 

Meir Møster! på kulturguffebloggen
Vossa Jazz 2014
Østre, Bergen, 27.10.2016
Vossasalen, Voss, 8.4.17

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar