19. september 2021

Garrison Keillor: Liberty (2008)

 

Garrison Keillor kan skriva godt om det norske Amerika. Han kjenner livet i Midt-Vesten godt nok til at han kan laga god litteratur av det - han skriv godt, og er av og til over snittet morosam. Slik er det ikkje i denne boka. Det verkar som eit hastverksarbeid, der eit greitt utgangspunkt ikkje vert noko meir enn ei lang rekkje med situasjonar som ikkje er spesielt morosame. 

Utgangspunktet er at småbyen Lake Wobegon skal feira nasjonaldagen. Clint Bunsen har vore ansvarleg for feiringa i mange år, men dette er siste gong han har det ansvaret. Det gjer at han ikkje tek det like alvorleg, og det betrar ikkje situasjonen at han etter førti års ekteskap har eit kort forhold til ei langt yngre kvinne. Til feiringa skal CNN koma, og guvernøren i Minnesota skal koma. Dei kjem, men boka vert ikkje betre då. Det er altfor mange dårlege vitsar, og altfor mange pinlege halv-seksuelle vitsar. 

Det er rart med det. Nokre av bøkene til Keillor gjev meg lyst til å lesa meir av han; med nokre av bøkene hans er det stikk motsett. Denne fell ned i den siste kategorien.

Guffen kan ikkje tilrå dette.

Meir Keillor på kulturguffebloggen
Happy to Be Here (1981)
Lake Wobegon Days (1985)
Leaving Home (1987)
We Are Still Married (1989)

Lake Wobegon Summer 1956 (2001)
In Search of Lake Wobegon (2001)
Life Among the Lutherans (2009)

The Keillor Reader (2014)
That Time of Year (2020)
Lake Wobegon Virus (2020)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar