12. januar 2023

Riget Exodus (2022)

Den viktigaste grunnen til at eg tok turen tilbake til dei to fyrste sesongane av Riget var at denne tredje (og siste) sesongen var ferdig i fjor. Avslutninga på serien fekk stort sett strålande meldingar, og sidan eg koste meg stort med dei to fyrste sesongane burde jo alt liggja til rette for meir moro. Slik gjekk det ikkje, absolutt ikkje. Dette fungerte ikkje i det heile.

Det er sikkert fleire grunnar til det. Det som vert tydelegast her er kor viktig den svenske dokteren Stig Helmer var i dei fyrste sesongane. Skodespelaren som spelte han, Ernst-Hugo Järegård, er død, og rollefiguren hans er sterkt sakna. Ein annan ting som dreg nivået ned er at det her er endå meir vekt på det okkulte og alt det der. Den aller viktigaste endringa er at humoren er vekke. Der er litt å le av og litt som fengar i dei to fyrste episodane, men i dei tre siste var det ikkje mykje humor. 

Utan denne sesongen ville Riget stått att som ein av dei mest glitrande og originale seriane som er laga. Denne sesongen øydelegg heile ettermålet.

Guffen kan ikkje tilrå dette. 

Meir Riget på kulturguffebloggen
Sesong 1 (1994)
Sesong 2 (1997)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar