22. juni 2022

Torgny Amdam: Life... But How To Live It? (2022)

Life ... But How To Live It? var eitt av dei sprekaste Blitz-banda. Namnet deira var (nesten) henta frå ein R.E.M.-song, og berre dét hintar mot at dei hadde eit opnare musikalsk syn enn mange av dei andre. Musikken deira var absolutt hard, men her var ein større variasjon enn hjå mange andre. 

Denne boka fortel om debutplata deira og om mykje anna. Amdam skriv mellom anna om korleis han vart dregen til Blitz-miljøet, og om korleis dette miljøet utvikla seg og vart truga av andre miljø. Men det handlar sjølvsagt mest om Life... Dei to brørne Tom og Roger Andreassen flytta frå Harstad til Oslo, primært for å spela musikk. Dei fekk med den noko rutinerte Geir Petter Jensen ("Dyret") frå Bodø og den ferske vokalisten Katja Benneche Osvold frå Oslo. Dei øver målretta - dei vil på turné i Europa, men vil spela inn ei plate fyrst. Skildringa av turen til studio i Amsterdam er finfin. 

Amdam får fram kor ny musikken var, men viser òg slektskapen med det som skjer i andre land, fyrst og fremst miljøet i Washington, DC. På turneane i Europa vert dei kjende med band derfrå, og Roger var faktisk innom ei Fugazi-øving alt i 1988.

Guffen tilrår. 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar