13. juni 2022

Out Of Africa (1985)

Det er noko med episke filmar. Dei har lett for å vera for lange, det kjem gjerne flotte naturbilete, og dei har lett for å vera litt keisame. Slik er det absolutt her. Viss filmen var kortare, og viss filmen konsentrerte seg meir, men samstundes litt meir diskret, om utviklinga hovudpersonen går gjennom, ville det vore betre. Her er mykje bra, men totalinntrykket vert sånn middels.

Det handlar om den danske forfattaren Karen Blixen. Ho flyttar til Kenya, der ho og mannen skal driva med kyr. Han har endra planane, dei prøver i staden med kaffi. Dei har ikkje noko godt forhold, og det vert ikkje noko betre når han smittar ho med syfilis. Dei glir frå kvarandre, og ho vert i staden dregen mot den friske eventyraren Denys Finch Hatton. Det er heilt opplagt at dei likar kvarandre, men han greier ikkje slå seg til ro, og er jamleg på reis. Ho driv farmen sin, og får etter kvart eit langt betre inntrykk av dei innfødde.

Her er altså mykje som er bra. Noko av det beste er skodespelet. Robert Redford har ei drøymerolle som den sjarmerande og spreke Hatton; Meryl Streep er òg finfin som Blixen. Men det vert altså for langt og for seigt. 

Guffen er lunken. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar