14. mars 2021

The Fugitive (1993)

 

Viss eg har forstått det rett er denne filmen basert på ein fjernsynsserie frå 60-åra. Viss det stemmer, er det fare for at det var ein ekstremt seig serie. Denne filmen varer i godt og vel to timar, og det vert litt i lengste laget.

Harrison Ford spelar Richard Kimble, ein vidkjent dokter frå Chicago. Ein kveld han kjem heim finn han kona si drepen. Politiet fattar raskt mistanke til han, ikkje minst på grunn av ei naudmelding kona ringde inn rett før ho døydde. Kimble vert dømd til døden. På veg til fengselet køyrer fangetransporten av vegen, og Kimble greier å rømma. Han vil ikkje vekk; han vil løysa mysteriet. Både på veg attende til Chicago, og i sjølve byen, leikar han katt og mus med politiet. Han skaffar seg falsk legitimasjon, grev litt i nokre arkiv, og finn ut kven som har gjort det, og greier omtrent å hjelpa politiet med å fanga han.

Ei lita stund er dette heilt grei tidtrøyte. Piffen går etter kvart ut av det heile, og når sluttscenene (som vanlegvis skal vera det dramatiske høgdepunktet i ein film som denne) omsider kjem, er interessa vekke.

Guffen er lunken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar