16. mars 2021

An Officer and a Gentleman (1982)

 

Nja, me såg etter høveleg tidtrøyte på Netflix, og brått var me samde om å sjå denne. Det er ein film med litt for mange klisjear og litt for opplagt handling, og der det osar litt for sterkt av åttitalet. Me såg likevel filmen heilt til endes, så det kan henda at det heile var noko betre enn me frykta.

Richard Gere spelar Zachary Mayo, ein ung mann som har hatt ein litt for tøff oppvekst. Han vervar seg til ein militær flyskule, der det vert stilt store krav til alle som er med. Dette fører med seg ei rekkje scener me har sett andre stader, med ein rabiat og rasande sersjant som pressar soldatane altfor hardt. Nokre taklar det, nokre bryt saman. Mayo er (sjølvsagt) ein av dei som klarar det. Både han og kameraten hans har slått seg saman med ei lokal jente - for Zach går alt etter planen og vel så det; for han andre går det absolutt ikkje slik han hadde tenkt.

Det heile sluttar med at Mayo og dei andre som greidde seg gjennom dette kurset får heider og ære før dei kastar huene sine i lufta. Det er slutten på ein film som kanskje ikkje er all verda, men som altså var hakket betre enn me hadde trudd.

Guffen er lunken. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar