14. mars 2023

The Show Must Go On (2019)

Eg var aldri spesielt begeistra for bandet Queen, men det er ikkje vanskeleg å vera samd i at Freddie Mercury var ein glimrande frontperson på scena. Han døydde i 1991, og bandet gjekk i oppløysing. Av og til heldt dei tre attlevande medlemmene konsertar. Bassisten gav seg mot slutten av 90-åra, men dei to andre heldt fram, ei tid saman med vokalisten Paul Rodgers.

Denne filmen handlar om samarbeidet med ein annan vokalist, Adam Lambert. Han minner langt meir om Mercury, både i oppførsel og songkraft. Fleire historier vert fortalde parallelt - Mercury snakkar om livet sitt i Queen. Dei to frå Queen snakkar om tida etter at Mercury døydde og om korleis dei framleis har stor glede av å stå på scena. Og det handlar om Lambert, som fyrst vart kjent gjennom fjernsynsserien American Idol. Der backa Queen han i eit program, og det var tydeleg for alle partar at dei passa saman.

Siste delen av filmen handlar om turnear dei gjer saman. For Lambert er det sjølvsagt noko nytt, men dei to gamle Queen-medlemmene, Roger Taylor og Brian May, meiner at dette er noko nytt for dei òg. Dei kjem til land Queen aldri vitja, og nokre stader er dei nesten større stjerner enn dei var før.

Ein heilt grei film, som rett nok hadde vore betre dersom musikken hadde vore betre.

Guffen tilrår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar