19. april 2019

Neil Fraser: Long Shadows, High Hopes (2018)

I 1986 gav The The ut albumet Infected, eit album som framleis held seg veldig godt. Der er ein enorm energi, tidvis eit enormt sinne, og der er nok av fengande melodiar og slikt. Då var The The synonymt med Matt Johnson, og sjølv om The The av og til har vore eit band, er det ikkje uvanleg å sjå det heile som Johnson sitt prosjekt.

The The har vore svært mykje av og på. Det går gjerne lang tid mellom kvar ny plate, av ulike grunnar. Denne boka fortel om alt Johnson har gjort i livet sitt, og akkurat der ligg ein av dei to veikskapane ved boka. Den andre er at Fraser er altfor lite kritisk til Johnson/The The - det aller, aller meste Johnson har gjort får positiv omtale her.

Men det er alle detaljane og anekdotane som dreg nivået ned. Det er omtrent som mange Wikipedia-artiklar - utan ein streng redaktør esar artiklane ut, alle små og store hendingar vert med. Slik er det her òg. Forfattar eller forlag kunne med hell kutta ein tredel av boka. Det hadde fått klarare fram kvifor Johnson fortener ein biografi, og det hadde òg gjort lesinga langt meir interessant.

Guffen er lunken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar