22. juni 2024

How to Rob a Bank (2024)

Det var i Seattle det skjedde i 1990-åra. Nei, eg tenkjer ikkje på musikken, og eg tenkjer heller ikkje på dei mange store firmaa som hadde hovudkontor der. Eller - det siste spelte litt inn. Oppbløminga i business førte til at det opna mange nye bankar i byen, og då vart det òg mange nye filialar å rana, for dei som dreiv med slikt. Ein av politimennene som er intervjua i denne dokumentar snakkar om at det dagleg var bankran.

Dei fleste av ranarane var amatørar. Denne filmen handlar om den eksentriske Scott Scurlock. Han budde i eit stort trehus, var karismatisk og populær, og han hadde ei sterk mistru til samfunnet rundt seg. Han fekk med seg ein kjenning, og saman rana dei den fyrste banken i 1992. Dei var heldige som greidde det, men Scurlock analyserte seg fram til metodar som fungerte. På fire år rana dei 18 eller 19 bankar, og dei kom seg unna med meir enn to millionar dollar. Dei hadde planlagt ein siste dag med ran i 1996, og då ville dei rana fem bankar på ein dag. Det gjekk ikkje, og Scurlock tok livet sitt då han vart omringa av politi.

Det er ei fascinerande historie. Det finst mange arkivklipp av Scurlock, og mange av dei andre med hovudroller er intervjua. Det kan vera dei som samarbeidde med Scurlock, og det kan vera dei som prøvde å fanga han.

Guffen tilrår. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar