26. mars 2015

Curb Your Enthusiasm, sesong 8 (2011)

Det var det - den åttande sesongen med Curb Your Enthusiasm. Det er framleis velstand, og sjølv om Larry David har signalisert relativt klart at det ikkje vert laga fleire sesongar, er det jo håp.

Mykje er som før, men noko er òg nytt. Midt i serien flyttar David til New York. Heldigvis flyttar manager/besteven Jeff og kona omtrent samstundes, og heldigvis kjem venen Leon etter. Mykje av den gode humoren kjem i samtalane med/mellom desse, spesielt dei med Leon er bra. Han er med såpass sjeldan at ein vert glad berre ein ser han.

I nokre av episodane dukkar andre kjende skodespelarar opp. Michael J. Fox har ei nøkkelrolle i den aller siste episoden, der det ikkje uventa vert gjort stort nummer av at han har Alzheimers. Meir stas er det då Ricky Gervais dukkar opp i ein tidlegare episode - Gervais framstår som like ufordrageleg og sjølvopptatt som David er, og dei har nokre fabelaktige dialogar.

Og elles? David kjem framleis opp i dei mest utenkjelege situasjonar, og han prøver å koma seg ut av dei på like utenkjeleg vis, så godt som utan hemningar. I ein episode skal han kjøpa nokre kjeks frå si speidarjente han kjenner. Ho får like godt sin aller fyrste mens medan ho så vidt er innom dørene, og David nyttar sjølvsagt høvet til å gje ho mange gode råd. Og så bortetter.

Guffen tilrår.

Meir Curb Your Enthusiasm på kulturguffebloggen
Sesong 1 (2000)
Sesong 2 (2001)
Sesong 3 (2002)
Sesong 4 (2004)
Sesong 5 (2005)
Sesong 6 (2007)
Sesong 7 (2009)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar