11. januar 2015

Curb Your Enthusiasm, sesong 7 (2009)

Stikkordet for denne sesongen er gjenforeining. I den føregåande sesongen flytta Cheryl frå Larry, og han vil gjerne ha ho tilbake. Han finn ut at viss han takkar ja til å laga ein episode til med Seinfeld, ein episode der Cheryl får rolla som eks-kona til George, kan det vera nok til at dei kjem saman igjen. Ei Seinfeld-gjenforeining kan altså føra til at han og Cheryl vert gjenforeinte.

Dei fire frå Seinfeld har berre store roller i tre av dei ti episodane. Dei to siste er dei sentrale - ein der dei øver før innspelingane, og ein der dei spelar inn episoden. Alt går ikkje etter planen, sjølvsagt, men det er finfine episodar, med ei mengd interne referansar. Dei to-tre scenene der Larry og George Constanza kranglar om detaljar er store; begge er like sta og opphengde i detaljar, og begge er jo på sett og viss same person. Leon, som vart buande hjå Larry etter at familien frå New Orleans flytta heim att, har òg ei scene med Kramer, der slektskapen mellom dei to karakterane òg vert tydeleg.

Og det vert vitsa med den ikkje heilt overtydande siste-episoden av Seinfeld. Dei fire frå Seinfeld ser denne nye episoden som ein måte å gje fansen ein skikkeleg slutt, sidan dei var misnøgde med den opphavlege slutten. No vil dei gje fansen ei happy ending, og samstundes gje dei ein overraskande slutt. Alt snakket om kor stas det er med gjenforeiningar kan òg handla om Seinfeld, ikkje berre om Larry og Cheryl, og alt snakket om å gje fansen ein god slutt kan òg handla om denne sesongen. Det verkar nesten som om dette var tenkt som ein siste sesong av Curb Your Enthusiasm. Slik vart det rett nok ikkje.

Guffen tilrår.

Meir Curb Your Enthusiasm på kulturguffebloggen
Sesong 1 (2000)
Sesong 2 (2001)
Sesong 3 (2002)
Sesong 4 (2004)
Sesong 5 (2005)
Sesong 6 (2007)
Sesong 8 (2011)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar