21. juni 2015

The Last Sunset (1961)

Tilbake til normalen og vel så det. Som vanleg viser NRK2 westernfilmar om sommaren. Eg ser gjerne desse, sjølv om det som oftast er triste greier. Den fyrste westernfilmen eg såg i år var overraskande bra; denne var derimot overraskande dårleg.

Filmar opnar i det nordlege Mexico, der ein sheriff frå Texas, Dana Stribling, har spora opp mordaren Brendan O'Malley. Stribling har ikkje løyve til å arrestera han der. Dei møtest hjå Belle Breckenridge, den tidlegare kjærasten til O'Malley, som no er gift med ein annan. Begge vert hyra inn for å frakta kveget hennar til Crazy Horse i Texas, og undervegs handlar mykje om forholdet mellom dei to mennene. Begge veit at når dei kryssar grensa til Texas kjem det eit endeleg oppgjer mellom dei to. Mannen til Belle døyr på veg til Texas, og dei to mennene slår seg i lag med enkja (Stribling) og dottera (O'Malley). Så viser det seg at O'Malley faktisk er far til dottera, og det gjer at han møter Stribling til duell utan skot i pistolen.

Det er triste greier. Det går tregt, det er sjarmlaust, det er lite originalt (kanskje bortsett frå den uventa farskapsmeldinga mot slutten). Det tristaste av alt er at John Breckenridge døyr så tidleg - han vert spela av Joseph Cotten, som så langt hadde stått fram som den einaste skodespelaren verdt å følgja med på.

Guffen kan ikkje tilrå dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar