15. juni 2015

The Hired Hand (1971)

Det er sommar, og det ser pikerten ut til at NRK2 igjen køyrer ein serie med westernfilmar. Denne var aldeles ukjend for meg, men han var langt meir interessant enn eg hadde venta.

Filmen er regissert av Peter Fonda, som nokre år før hadde gjort det godt med Easy Rider. Han fekk laga denne filmen utan noko større innblanding frå filmselskapet, og filmen er prega av tida han er laga i. Gjennom heile den korte filmen kjem det nokre drøymeliknande sekvensar, der to eller tre bilete ligg oppå kvarandre, og der all rørsle går i sakte film. Filmmusikken er òg uvanleg stemnings- og smakfull.

Historia er ikkje av dei mest originale. To cowboyar har ridd frå jobb til jobb i sju år, før ein av dei seier at han vil attende til familien. Dei har med seg ein tredje kar, og i ein liten by vert han drepen av nokre lokale bandittar. Dei to hemner seg på bandittane, dei skyt leiaren deira gjennom begge fotsålane, før dei reiser heim. Der skil dei lag etter ei tid. Han som vert att får melding om at banditten med dei sundskotne fotsålane har fanga kameraten, og han forlet familien igjen, for å prøva å berga han som er fanga.

Ikkje altfor originalt, altså, men samla sett er dette ein heilt grei film.

Guffen tilrår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar