7. april 2013

What's Eating Gilbert Grape (1993)

Gilbert Grape bur i småbyen Endora i Iowa, saman med den sterkt overvektige mora si, den lettare handikappa broren Arnie, den altfor pubertale systera Ellen, og ei syster til, Amy, som heldigvis ikkje skil seg for mykje ut. Faren tok livet sitt mange år tidlegare. Fleire av dei drøymer om å koma seg vekk, men inntil vidare er dei opptekne av å planleggja 18-årsdagen til Arnie.

Livet i Endora er heller stabilt. Den store hendinga denne sommaren er at burger-kjeda Burger barn opnar ein filial der. For Gilbert er viktigare at den unge jenta Becky vert der nokre veker saman med bestemor si, etter at bilen deira braut saman. Gilbert og Becky vert kjærastar.

Tidvis er dette ein fin film. Det handlar om venskap, om ansvar, om å høyra til ein stad, og forholdet mellom Gilbert og Arnie er flott skildra. Det som trekkjer filmen ned er Becky, som i altfor stor grad lirer av seg klisjear, og som ikkje framstår som sjarmerande nok. Kanskje Endorianarane finn ho sjarmerande av di det ikkje skjer så mykje i byen.

Guffen tilrår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar