27. august 2024

Brev (Kongressen, Ulvik, 24.8.2024)

I helga var det ti år sidan Hauge-senteret i Ulvik opna, og jubileet vart mellom anna markert med denne urpremiera. Stykket er basert på breva Bodil Cappelen og Olav H. Hauge sende til kvarandre i fyrste halvdel av 1970-åra. Me veit korleis det gjekk - Cappelen flytta til Ulvik i 1975, og dei gifta seg tre år seinare. 

Breva er rørande og sterk lesnad. Cappelen er den ivrigaste; Hauge er meir forsiktig, det er av og til mest som om han ikkje trur på det som skjer. 

Dette stykket legg vekta mest på dei tidlegaste breva. Stykket er i alle hovudsak sett saman av utdrag frå breva; der kjem i tillegg nokre setningar frå dagbøkene til Hauge. Fleire av dei tidlege breva vert det lese opp store utdrag av, medan utdraga vert kortare utover i brevvekslinga. Det fungerer stort sett greitt, men ein sjeldan gong burde dei nok teke med litt meir kontekst. Det er ein enkel scenografi, der Morten Svartveit og Kjærsti Odden Skjeldal, uoriginalt nok, sit ved kvar sin skrivepult. I midten sit musikaren Sjur Miljeteig, som var glimrande heile vegen. Skjeldal var òg imponerande; Svartveit vart litt for stiv og uengasjert.

Guffen tilrår.

Meir Olav H. Hauge på kulturguffebloggen
Kjære Olav. Kjære Bodil (Ulvik, 18.4.2012)
Den andre mannen i meg (2014)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar