20. august 2024

Ragnarock 1974 (1974)

Ragnarock var ein av dei fyrste norske rockefestivalane. Dei vart arrangerte i Holmenkollen, og den fyrste var i 1973. Denne filmen handlar om det andre året, og har solide dosar sjarm. Det er ikkje musikken som er mest fascinerande. Mange av banda vert filma på scena - nokre er uinteressante, dei fleste er halvgode. Dei einaste som verkeleg svingar er Popul Vuh, som mellom anna spelar "Queen of all Queens", ein av dei aller tøffaste norske songane.

Innimellom dette ser me bilete av publikum. Dei har stil, det er midt på sommaren og varmt, og dei aller fleste ser ut akkurat slik ein skulle tru at ungdom såg ut på den tida. To intervjuar går rundt og snakkar med folk - nokre er nøgde, andre er mindre nøgde. Eitt av desse intervjua er pinleg: Dei har funne ei dame som solar seg topplaus, og ho vert spurt om dette. Ho svarar heilt greitt. Til slutt spør intervjuaren om det, sidan ho sit med knea framfor overkroppen sin, er slik at det berre er dei som er her som skal få sjå brysta hennar, og ikkje kameraet? Ho har ikkje noko anna val enn å strekkja ut beina og visa seg fram.

Meir interessante er intervjua som viser at dei som stod bak konserten ikkje hadde kontroll. Det vart mange utsetjingar, og sidan musikken måtte vera ferdig klokka åtte (!) vart to av banda kutta ut. Eitt av dei var Prudence, som hadde køyrt eins ærend frå Namsos, og som her ville nådd ut til eit langt større publikum enn dei var vane med. Forklaringa frå arrangøren: Settet til Titanic vart utsett av di det ikkje fanst congas (!!), og for å spara inn tid vart både Titanic, Prudence og sjølvaste Hawkwind kutta.

Guffen tilrår. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar