16. juli 2012

Appaloosa (2008)

Endå ein ny laurdag, endå ein ny western på fjernsyn. Denne er langt nyare enn dei andre eg har sett denne sommaren. Handlinga har fellestrekk med High Plains Drifter, også her er det ein by som treng hjelp, og som gjev redningsmennene fritt spelerom til å gjera kva dei vil.

Rancharen Randall Bragg (Daniel Day Lewis) gjer omtrent som han vil i byen Appaloosa. Det gjer òg folka hans, og ein marshall som kjem for å arrestera to av dei, vert drepen av Bragg, saman med to av assistentane sine. Byen bed dei to revolvermennene Virgil Cole (Ed Harris) og Everett Hitch (Viggo Mortensen) om å verna byen mot Bragg. Det gjer dei, og dei greier òg å arrestera Bragg. Han vert dømd for morda, men seinare frikjent. Han opnar eit hotell i byen, og prøver å leva som ein lovlydig borgar. Det går berre sånn måteleg.

Visuelt er denne filmen finfin - flotte bilete, flotte fargar. Sjølv om filmen tidvis er spanande, er ikkje handlinga altfor original. Han kunne med hell ha vore strammare redigert, det vert av og til for langdrygt. No vert det ein heilt grei film, men ein film eg neppe kjem til å sjå igjen.

Guffen er lunken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar