26. april 2011

All About Eve (1950)

Platekompaniet køyrde ein kampanje med tilbod på tidlegare Oscar-vinnarar, og eg beit på denne. Filmen hadde lenge rekorden på flest Oscar-nominasjonar, så her burde vel vera eit eller anna av verdi, tenkte eg. Etter å ha sett filmen er eg meir i tvil.

Filmen handlar om Eve, ei ung jente med skodespelarambisjonar. Ho kjem etter kvart på godfot med Margo, ei av dei leiande skodespelarane i teatermiljøet i New York. Eve er ikkje utan skodespelartalent, men er minst like flink til å planleggja korleis ho skal verta ei stjerne. Det greier ho, og filmen sluttar med at ei ung jente lurer seg inn i hotellsuiten hennar, truleg for å få kontaktar som kan føra henne inn i skodespelarverda.

Margo er rundt tjue år eldre enn Eve. Ho likar dårleg at det vert skrivne roller for yngre skodespelarar, ho ser at det å vera den største stjerna er ein vandrepokal, og at ho snart er så gamal at yngre kvinner skal få større status. Dette er sentralt i filmen, og at den yngre jenta lurer seg inn til Eve er berre ein måte å gjera det heile endå tydelegare på. Stort djupare vert det ikkje, og filmen engasjerer heller ikkje noko større. Det er langdrygt, og det heile vert heller kjedelege greier.

Guffen kan ikkje tilrå dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar