16. oktober 2024

Mark Volman og John Cody: Happy Forever (2023)

"Happy Together" er ein av desse poplåtane som er bortimot perfekt. Eg-personen syng om ei jente han (truleg) ikkje får, songen har eit fabelaktig refreng, og det heile er sjølvsagt over på under tre minutt. Songen vart gitt ut av The Turtles i 1967 og vart ein rimeleg stor slager. Og det er omtrent alt eg veit om det bandet.

Eller visste. Etter denne boka veit eg mykje meir. Mark Volman, som står sentralt i denne boka, laga seinare duoen Flo & Eddie med Howard Kaylan frå The Turtles. Dei var begge strålande vokalistar, med røyster som stod godt til kvarandre. Dei var showmenn, som det heiter, og laga liv og moro for alle som høyrde dei. Det var litt uventa at dei var med i bandet til Frank Zappa i nokre år, og omtrent like uventa at dei var med i T.Rex nokre år. Volman gjekk etter kvart tilbake til skulen, tok ei utdanning og fekk seg arbeid på eit universitet. Han slutta aldri som musikar, og held visst jamleg konsertar framleis.

Det er altså ei innhaldsrik historie, men det kunne vore presentert på ein langt betre måte. Ein ting er at boka er bygd opp av sitat frå andre, slik at Volman sjeldan kjem til orde sjølv. Ein annan ting er at det er altfor, altfor mange andre som kjem til orde, og ofte snakkar dei om ting som i beste fall kan kallast fornuftige sidespor. Den gode boka som kanskje er her ein eller annan stad druknar i alle utsegnene.

Guffen er lunken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar