14. april 2024

Praying for Armageddon (2023)

Denne filmen kunne vore ganske morosam, hadde det ikkje vore for at det er blodig alvor. Det handlar om evangeliske kristne i USA som lengtar etter dommedag. Dei tolkar Bibelen slik at etter ein blodig krig på jorda vil Jesus koma tilbake og sortera levande frå døde. For oss som ikkje er spesielt religiøse verkar det relativt absurd.

Det som gjer det alvorleg er mengda av folk som trur på dette. Filmen snakkar om 100 millionar amerikanarar, altså nær ein tredel av alle som bur i USA. Ein kan seia mykje rart om amerikanarar, men det talet må vera for høgt. Men sjølv om det rette talet er 50 millionar, er det framleis svært, svært mange amerikanarar. Dei er mange nok til å vera ein maktfaktor, og det er ikkje spesielt overraskande å sjå Donald Trump dukka opp som talar på eit arrangement i ei av dei enorme mega-kyrkjene. Å blanda religion og politikk er ikkje spesielt lurt.

Filmen vekslar mellom USA og Israel. Dei evangeliske kristne er sjølvsagt heilt på Israel si side, og også der verkar det som om dei har eitt mål: Krig. 

Eg såg filmen på NRK, der han vart introdusert av Thomas Seltzer, og der det var ein interessant og innsiktsfull debatt rett etterpå.

Guffen tilrår. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar