17. mai 2019

Hunter S. Thompson: Hell's Angels (1967)

Dette er den fyrste boka Hunter S. Thompson gav ut. Stilen og språkføringa er ikkje så god som i seinare bøker, men av og til glimtar det til.

Boka fortel om Hells Angels, ein motorsykkelklubb skipa i California i 1948. Der fanst mange andre klubbar, men denne vart ein av dei mest berykta/vidgjetne. Mykje av grunnen var måten dei vart framstilt på i media, og Thompson skriv mykje om dette. Boka har tre hovuddelar, og i to av dei presenterer han historia til klubben og nokre av medlemmane. Dei er kvite, dei er menn, dei likar motorsyklar, dei likar å drikka, dei slåst viss dei må. Kapitlet i midten handlar om ei utflukt rundt 4. juli, der media følgjer etter dei heile tida, og der det lokale politiet ikkje er altfor ivrige etter å ha besøk. Thompson er med heile tida, sjølv om mange er skeptiske til han, og i det siste (og kortaste) kapitlet handlar det om då dei fekk nok av han, og banka han opp.

Det er ei fin bok. Thompson skriv mykje om korleis media hausar Hells Angels opp til noko anna enn dei er. Av og til går han i same fella sjølv, men stort sett greier han seg godt.

Guffen tilrår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar